NIST - powrót do strony głównej
Z lewej strony ozdobny napis Niepodległa po prawej stronie drukowanymi literami napis: Polska Stulecie Odzyskania Niepodległości
Strona główna » Wydarzenia NIST » Szkolenie - „ Rola organów gminy i jednostek pomocniczych gminy w zakresie promocji produktów regionalnych. Jak pozyskać środki na promocję żywności i tradycji kulinarnych kultywowanych w małych gminach” - 25 wrzesień 2016 r.

Szkolenie - „ Rola organów gminy i jednostek pomocniczych gminy w zakresie promocji produktów regionalnych. Jak pozyskać środki na promocję żywności i tradycji kulinarnych kultywowanych w małych gminach” - 25 wrzesień 2016 r.

A+ A-

Narodowy Instytut Samorządu Terytorialnego w dniu 25 września br. zorganizował szkolenie na temat „Rola organów gminy i jednostek pomocniczych gminy w zakresie promocji produktów regionalnych. Jak pozyskać środki na promocję żywności i tradycji kulinarnych kultywowanych w małych gminach”. W szkoleniu oraz wizycie studyjnej, którym towarzyszyła wizyta na Targach „Smaki regionów” w Poznaniu uczestniczyło ponad 40 przedstawicieli jednostek pomocniczych gminy. Szkolenie prowadził Pan Patryk Węgierkiewicz – wieloletni współpracownik Krajowego Stowarzyszenia Sołtysów. Omawiana problematyka dotyczyła w szczególności: narzędzi promocji produktów regionalnych, możliwości pozyskiwania środków zewnętrznych na finansowanie promocji produktów regionalnych oraz możliwości wspierania ich promocji przez samorządy. Zaprezentowane zostały także dobre przykłady dobrych praktyk.


PDF
kontakt
Facebook
Twitter
Youtube
BIP
 
rss

Copyright © 2024 Narodowy Instytut Samorządu Terytorialnego